Phoenix F55 ima maritimna svojstva naizgled nespojiva s izgledom i namjenom jednog manjeg fishermana. Upravljivost i sigurno ponašanje na moru glavne su odlike ovog posebnog glisera.

Iz mase sličnih fihermana ponajprije se izdvaja zbog posebnog dizajna. U krmi se nalazi velika integrirana platforma koja je tek desetak centimetara iznad morske razine sa prolazima s obje strane krmene klupe što olakšava prohodnost, a unutar krmene klupe je spremište zavidnih dimenzija. Pramčani dio je izveden na dvije razine. Viša razina se nalazi desetak centimetara ispod mrtve bande i unutar nje je smješteno sidreno spremište. Niža klupica nalazi se još na petnaestak centimetara nižoj razini i unutar nje je spremište. Pramčano sunčalište se dobiva postavljanjem središnjeg umetka. Čitava unutrašnjost je prilično prostrana, ponajviše zahvaljujući visokim bočnim stanicama koje se u vrhu šire prema van. Konzola je postavljena malo u desno kako bi se s lijeve strane dobio komotniji prolaz. Umjesto dvostruke skiperske klupe mogu biti ugrađena dva jockey sjedala.

Ono što ga najviše izdvaja Phoenix F55 od konkurencije je stepenasti trup, to mu omogućava brže izglisiravanje uz manji utrošak snage, u teoriji potrošnja je 15-30% manja u odnosu na konvencionalana plovila. U praksi gliser s lakoćom izglisirava bez propinjanja, može glisirati pri svega 13 do 14 čvorova i dovoljan je motor već od 50 konjskih snaga.

 

Dužina: 5,5 m
Širina: 2,05 m
Težina: 450 kg
Motor: 50-100 ks
Spremnik goriva: 100 lit
Kapacitet: 5 osoba

 

View the embedded image gallery online at:
https://phoenixmarine.hr/hr/phoenix-f55#sigProIde59d6ae75d

Adresa: Barbat 87
               51280 Rab
               Hrvatska

E-mail: phoenixmarinecroatia@gmail.com

Telefon: +385 95 9032134,
                +385 95 9100030

© 2024 Phoenix Marine. All Rights Reserved. Designed By IqMedia