S imenom Top Line po prvi puta smo se susreli 1991. godine, no javnost se ozbiljnije pozabavila njihovim gumenjacima 1998. kad su predstavili prve gumenjake sa stepenastim trupom. Oni su bili i među prvim grčkim brodograditeljima koji su usvojili vakuumsku infuziju vinilesterskih smola, i biaksijalni, odnosno triaksijalni poliester za pletenje trupa u smjeru 90°, -90°, 45° i 60° čime se dobila još veća krutost koja im je omogućila proizvodnju znatno čvršćih, a istovremeno i lakših trupova. Uz posebni dizajn i odlična maritimna svojstva dobili su se gumenjaci kojima treba manja snaga da postigne veću brzinu, uz nižu potrošnju.

Zanimljivo je kako iz Top Linea ističu da za svoje gumnejake koriste samo najbolje materijale te da po kvaliteti ugrađenih komponenti i materijala spadaju među 5% najboljih!

Svaki model prije ulaska u serijsku proizvodnju prolazi kroz rigorozne laboratorijske testove u kojima se ispituje zamor materijala, a nakon toga brod se kali i ispituje u najtežim uvjetima na moru, kroz utrke i regate. Sve to na kraju im omogućuje da bez trunke straha ponude vrlo duga jamstva. Na tubuse čak 5 godina, a na trup punih 10!

Već 1998. godine sa svojim gumenjacima počeli redovito pobjeđivati na utrkama, i to s nekoliko različitih modela u nekoliko različitih kategorija. Nije čest slučaj da neki brod na svojoj inauguracijskoj utrci pobijedi, a upravo to napravio je Corsair 33 pobijedivši na svojoj prvoj utrci First Red Sea International Race 2006. godine!

Time je Top Line sasvim zasluženo izborio vrlo uvaženo mjesto u srcima i umovima ljubitelja i natjecatelja velikih odobalnih utrka. Za sve je zaslužan posebno dizajnirani trup s dvostrukom stepenicom koji su taman u to vrijeme patentirali. Upravo njemu pripisuju potpuni trijumf na prvoj velikoj utrci na kojoj su sudjelovali. Inače radi se o Red Sea Rib Rally, jednoj od najzahtjevnijih utrka za gumenjake. Na tom izdanju vladali su iznimno zahtjevni uvjeti s valovima koji su bili viši od 6 metara, a njihov je brod pobijedio u svakoj etapi, nabravši višesatnu prednost pred drugoplasiranim!

Kasnije, 2014. godine s modelom Corsair 33, postigli su još jedan nemogući rekord! Preplovili su cijelo Sredozemlje, i pola Atlantika, sve do Azorskih otoka, na ruti dugoj nevjerojatnih 3.500 nautičkih milja!

 

Top line PX 23

View the embedded image gallery online at:
https://phoenixmarine.hr/hr/top-line#sigProIddce0acb8fd

Top line PX 27

View the embedded image gallery online at:
https://phoenixmarine.hr/hr/top-line#sigProId34a9df7feb

Top Line Corsair 29

View the embedded image gallery online at:
https://phoenixmarine.hr/hr/top-line#sigProId60c476049c

Top Line CX 33

View the embedded image gallery online at:
https://phoenixmarine.hr/hr/top-line#sigProIdc3de5935d3

Adresa: Barbat 87
               51280 Rab
               Hrvatska

E-mail: phoenixmarinecroatia@gmail.com

Telefon: +385 95 9032134,
                +385 95 9100030

© 2023 Phoenix Marine. All Rights Reserved. Designed By IqMedia